Als je een klusjesman aan het werk wilt zetten dan is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn. Natuurlijk gelden er voor de verschillende klussen ook verschillende tarieven. Hoe ontdek je echter deze tarieven? Over het algemeen is het bekend dat een klusjesman voor zo een 20 euro tot 40 euro per uur ingehuurd kan worden.

Hoe ontdek je de tarieven?

Je kunt vrienden en familie vragen of ze ook eerder een soortgelijke klus uit hebben laten voeren. Je kunt ze dan vragen welke kosten ze hiervoor gemaakt hebben. Je hebt dan een aardige richtlijn. Het kan echter zijn dat ze de klus al enige tijd geleden uit hebben laten voeren. Het is daarom slim om bij diverse klusbedrijven een offerte op te vragen. Hierdoor krijg je snel een goed beeld van de kosten van een specifieke klus.

Waar moet je op letten bij het vergelijken van offertes?

Natuurlijk is het goed om de tarieven met elkaar te gaan vergelijken. Het is slim om te kijken wat de kosten zijn. Het is echter ook belangrijk om de kwaliteit van de klusjesmannen te vergelijken. Kijk bijvoorbeeld naar referenties, eerdere klussen en ook of de klusjesman is aangesloten bij een branchevereniging of keurmerk. Hierdoor krijg je een goed beeld van de klusjesman. Ook is het slim om te kijken welke garanties de klusjesmannen geven. De juiste combinatie van deze punten zal ervoor zorgen dat je een goede keuze kunt maken.

Zie ook deze klusjesman pagina’s:
Klusjesman
Aandachtspunten
Garantie
Klusjesman gezocht
Klusjesman vergelijken
Klusjesman vinden
Toolkit
Voordelen
Offertes