Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Klusjesman gezocht? De geschikte klusjesman zoeken in 4 stappen

Ben je zelf niet zo handig aangelegd of heb je gewoon geen tijd of zin om zelf te klussen? Dat hoeft niet te betekenen dat het werk moet blijven liggen. Een klusjesman zal de klus met plezier voor jou klaren. Maar hoe zoek je de meest geschikte klusjesman en waarop moet je letten? Met het volgende stappenplan helpen we je graag op weg.

Ga snel naar:
STAP 1: bepaal jouw verwachtingen
STAP 2: zoek de geschikte klusjesman
STAP 3: vergelijk meerdere offertes
STAP 4: maak duidelijke afspraken

Vind een expert voor jouw klus!

 

1. Bepaal jouw verwachtingen

Klusjesman gezocht? Dan moet je op voorhand goed weten wat je van die klusjesman verwacht. Bepaal daarom voor jezelf welke klussen je wil laten uitvoeren, tegen welke prijs en wanneer. Stel jezelf telkens de volgende vragen:

 

A. Welke klussen moeten worden uitgevoerd?

Vooraleer je een klusjesman zoekt, doe je er goed aan het hele huis door te gaan om op te lijsten welke klusjes gedaan moeten worden. Misschien zijn er wel kleine dingen waar je normaal niet aan denkt, maar die je nu wel te binnen schieten.

Bepaal ook wat belangrijk is en dus voorrang krijgt én of je alle klusjes in 1 keer wil laten uitvoeren. Dat laatste neemt vanzelfsprekend meer tijd in beslag, maar je bent dan wel direct van alle werken verlost. In de meeste gevallen is het ook goedkoper dan alle klussen afzonderlijk te laten uitvoeren.

 

B. Wat is jouw budget?

Bepaal op voorhand welk budget je ter beschikking hebt. Zo kom je achteraf niet voor onverwachte verrassingen te staan. Het zal je ook helpen om een klusjesman te kiezen, aangezien zijn tarief binnen jouw budget moet blijven. Heb je de indruk dat alle prijsvoorstellen die je krijgt sterk afwijken van jouw budget? Dat kan een teken zijn dat je veel / te weinig budget voorziet en je jouw budget moet wijzigen.

 

C. Wat is de deadline?

Heb je dringend een klusjesman nodig? Moeten de klusjes voor een bepaalde datum afgewerkt worden? Het is belangrijk dat jouw klusjesman daarvan op hoogte is, zodat hij zijn planning eraan kan aanpassen. Je doet er daarom goed aan om tijdig op zoek te gaan naar een klusjesman. Start je jouw zoektocht te laat? Dan bestaat het risico dat heel wat klusjesmannen geen tijd meer hebben om jouw werk erbij te nemen.

 

Klusjesman gezocht om jouw klussen uit te voeren? Benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw situatie en wensen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via de offertepagina.

 

2. Zoek de geschikte klusjesman

Vaak laten mensen hun klusjes over aan vrienden of familie. In geval van problemen of een geschil kan dat de goede band echter op het spel zetten. Klussen gaat ook vaak gepaard met zwartwerk. Dat is evenmin een goed idee vanwege de risico’s rond betaling en eventuele ongevallen of geschillen. Als er geen afspraken op papier staan, kan je ook niets bewijzen als er iets mis loopt.

Wil je jezelf liever verzekeren van kwaliteit en een goed eindresultaat? Dan kan je beter een betrouwbare klusjesman inschakelen. Elke klusjesman heeft zo zijn specialiteit. Zorg er dus voor dat je een klusjesman vraagt die veel ervaring heeft met de klus die jij wil laten uitvoeren.

TIP: op klusjesmanWijzer.nl kan je in contact komen met professionele klusjesmannen/installateurs/aanemers uit verschillende vakgebieden. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en krijg verschillende prijsvoorstellen op maat van jouw project en wensen. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

3. Vergelijk verschillende offertes

Eens je offertes aanvraagt en prijsvoorstellen ontvangt, is het belangrijk om die prijsvoorstellen te vergelijken. Weet dat de goedkoopste klusjesmannen niet altijd de beste keuze zijn. Een lager tarief staat vaak gelijk aan een slechtere afwerking. Het is beter om wat meer te betalen als je daarmee verzekerd bent van kwaliteit.

Klusjesmannen werken meestal volgens een vaste prijs per uur. Gemiddeld betaal je een prijs tussen de €20 en €50 per uur. Het tarief kan wel verschillen van klusjesman tot klusjesman en is afhankelijk van de aard van de werken.

 

Met welke factoren hou ik rekening bij het vergelijken van klusjesmannen?

Hou bij het vergelijken van offertes niet alleen rekening met de voorgestelde prijs, maar ook met de voorgestelde termijnen, werkwijzen, materialen, voorrijkosten, … Vergelijk dus alle aspecten van de verschillende offertes. Zo krijg je een duidelijk beeld van wie wat aanbiedt. Bepaal vervolgens wat voor jou belangrijk is (prijs / termijn / …) en welk voorstel voor jou het meest interessant is.

Nu klusjesmannen vergelijken? Simpel, daarvoor moet je enkel en alleen het offerteformulier invullen. Start je aanvraag hier!

 

4. Maak duidelijke afspraken

Vooraleer je een definitieve beslissing maakt en met een klusjesman in zee gaat, is het van groot belang dat jullie samen duidelijke afspraken maken. Zorg ervoor dat beide partijen duidelijkheid hebben op vlak van de prijs en eventuele extra kosten, de uit te voeren werkzaamheden, gewenste afwerkingen en materialen, de termijn, garantie, …

Het is aangeraden die afspraken ook op papier te zetten om discussie achteraf te vermijden. Pas als jullie een duidelijk akkoord hebben, kan de klusjesman aan de slag.

 

 

Offertes voor kluswerken ontvangen?

Kies voor een specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmensen